Aniversarea Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică

Vineri, 30 martie, începând cu ora 11.00, Drapelul de luptă al Batalionului
47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu" din Buzău va fi decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari. Festivitatea va avea loc în cadrul ceremonialului militar şi religios, organizat cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la înfiiţarea Regimentului 3 Transmisiuni, unitate ale cărei tradiţii le continuă Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică.

La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor civile şi militare, delegaţi ai instituţiilor publice, cadre militare active şi în rezervă.

Programul zilei cuprinde şi o prezentare a tehnicii nou intrate în dotarea unităţii.

Jurnaliştii care doresc să participe la activitate sunt aşteptaţi la Punctul de control al Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică din B-dul Unirii Nr. 1-3, începând cu ora 10.30. Alte informaţii le poate oferi ofiţerul de relaţii publice al Comandamentului 2 Operaţional Întrunit, maior Cristina Iacobuţ, tel. 0744-368.124.

* * *

La 1 aprilie 1932, prin gruparea a trei batalioane de transmisiuni din Regimentele 5, 6 şi 7 Pionieri, a luat fiinţă Regimentul 3 Transmisiuni, avându-l la comandă pe lt.col. Tiberiu Nicolae PETRESCU.

În cadrul procesului de restructurare a armatei, începând cu data de 1 mai 2006, Regimentul 47 Transmisiuni ,,General Nicolae PETRESCU'' a fost transformat în Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică, având aceeaşi denumire onorifică, ,,General Nicolae PETRESCU''.

Astăzi, misiunea principală a unităţii este de a asigura legăturile operative cu toate unităţile şi subunităţile româneşti subordonate Comandamentului 2 Operaţional Întrunit, care execută misiuni înternaţionale în teatrele de operaţii (Irak, Afganistan, Balcanii de Vest).

Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică ,,General Nicolae PETRESCU'' a obţinut rezultate deosebite pe timpul exerciţiilor la care a fost angajat:
CETATEA 2006, CERTEX 2006, VULTURUL 2006 şi ROMEX 2006.