COMUNICAT DE PRESĂ

In cursul anului 2003, o echipa de control formata din inspectorii A.N.P.C. si reprezentanti ai Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului au efectuat o actiune de control la sediul Universitatii Internationale Deschise Tehnoeconomia Europeana Academia de Tehnoeconomie si Cooperare Romano Americana, situat in Str. Venerei Nr.6, ca urmare a numeroaselor sesizari primite de M.E.C.T. de la consumatori.

La data verificarii, agentul economic nu a permis accesul organelor de control in sediul universitatii, motiv pentru care inspectorii A.N.P.C. au aplicat o amenda contraventionala in valoare de 100 de milioane de lei si au dispus masura inchiderii definitive, conform O.G. 21/1992, cu modificarile si completarile ulterioare, privind protectia consumatorilor. Totodata a fost aplicata si o amenda in valoare de 40 milioane lei, pentru practicarea publicitatii inselatoare, deoarece universitatea oferea servicii neautorizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Doamna Secretar de Stat Rovana Plumb a aplicat atunci pe usile de acces in incinta universitatii un semn distinctiv cu valoare de sigiliu, prin care unitatea isi incheia definitiv activitatea. Inlaturarea sau distrugerea acestui semn distinctiv cu valoare de sigiliu se sanctioneaza conform art. 243 Cod Penal.

Ulterior, reprezentantii Universitatii au contestat in instanta masurile dispuse de ANPC, insa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, prin decizia din 15 aprilie 2004, a respins irevocabil aceasta contestatie, validand masura inchiderii defintive.

Avand in vedere materialele aparute in presa in ultima perioada, care prezinta continuarea activitatii Universitatii Internationale Deschise Tehnoeconomia Europeana Academia de Tehnoeconomie si Cooperare Romano Americana precum si faptul ca acum au loc inscrierile in invatamantul superior, Domnul Secretar de Stat Eduard Gabriel Matei, Presedintele ANPC, a facut urmatoarele declaratii: “Atrag atentia consumatorilor sa fie vigilenti in alegerea institutiei de invatamant ale carei cursuri intentioneaza sa le urmeze, sa se informeze daca respectiva universitate este autorizata si acreditata. Totodata, sper ca si celelalte institutii ale statului sa ia masurile ce se impun in cazul de fata.”